Thursday, June 4, 2009

Alhamdulillah ...baby sehat ...

Rasa syukur yang tak terhingga aku n hubby hasil pregnancy checkup smalam .. berkat doa yang tak terhingga dan sokongan daripada famili n sahabat handai .. berkat kebesaran ayat suci Al-Quran yang merupakan penawar kepada segala bentuk penyakit.. Alhamdulillah.. dr kata air ketuban aku dah bertambah n baby in a very good condition ... we are sooo happy ... baby pon besar .. walau baru 26 minggu.. tapi bila ukur diameter kepala dah 27 minggu.. Alhamdulillah ... actually lately aku makan banyak2 supaya baby besar .. mak n datin nasihatkan aku suh makan banyak2 ..huhuhu .. sebab bersalin pon insyaAllah C-Sect kan .. dr still kasik ubat atau injection untuk matangkan paru2 baby dengan lebih cepat incase kuar awal .. so baby boleh survive ... yang paling aku n hubby tak sangka.. dah lebih 60 hari aku bedrest camni .. alhamdulillah .. sket je lg yang perlu aku, hubby n baby hadapi .. Moga semuanya selamat .. EDD aku patutnya 5 September 2009 .. tp dr kata plg awal selamat aku leh bersalin 34 weeks iaitu 25 Julai atau 37 week iaitu 12 Ogos .. lagi lambat lagi bagus .. aku berdoa sangat if bersalin 37 weeks ke atas .. InysaAllah .. Allah Maha Berkuasa ...

2 comments:

Diamilikku said...

alhamdulillah...syukur....
take care tau

hani said...

kak is, tak lama dah tu...
jaga diri bebaik..:)