Monday, December 7, 2009

Eryssa 4 months old..






Eryssa First Time Flying ...
Eryssa in da ballroom.. International Islamic Fashion Show IFF di JW Marriot, KL.. Eryssa dapat makan ngan SPB .. huuhuhuhuhu ..

Thursday, December 3, 2009

Syukur Alhamdulillah... Our 4th Anniversary ..






" Salam Sayang.. Terima kasih kerana menjadi isteri kepada abang.. ibu kepada eryssa.. kekasih kepada abang.. sahabat kepada abang..penyeri kepada hidup abang..teman hidup abang.. SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN SAYANG.. ABANG SENTIASA MENCINTAI.. MENYAYANGI DAN MENGASIHI SAYANG ..." sms via E71 3.00 am,2 December 2009.

Momento of 4 years ago..

Thursday, November 19, 2009

Alhamdulillah.. Oh my lovely Eryssa ..








Eryssa outing@our new home Condo900 n Secret Recipe Jitra


Counting pal for eryssa lepas mummy outstation penang 3 hari ..







Syukur alhamdulillah .. tak sangka dah 3 bulan eryssa.. besar dah anak mummy.. pejam celik dah 2 bulan eryssa dok kat school .. Alhamdulillah.. stakat ni still ok lagi.. Hajat aku buat kenduri n akikah apabila eryssa selamat dilahirkan dan sihat after jaundis telah selamat dan sukses disempurnakan .. terima kasih pada saudara mara n sahabat handai yang hadir.. tak lupa juga student2 yang diingati.. teacher eryssa pon datang jugak majlis kekah ni .. terharu sgt .. bonding dah ada antara eryssa n teacher dia .. tok n opah ipoh n sp pon datang.. hilang rindu eryssa gak kat paksu, pak ngah, maklang n paklangnyer .. oh yer .. paklang n maklang eryssa nak fly manchester dah bulan 1 ni..rindu la eryssa kat paklang n maklang .. nanti maklang n paklang jangan lupa belikan eryssa gown yg cantik2 kat manchester k .. nanti bila mummy n papa eryssa ada duit.. sampai la eryssa kat sana .. yang paling penting.. eryssa nak sepupu plak k .. good luck pak lang n maklang..

Sorry koz aku dah lama tak update blog .. lama jugak ler .. apa tak nyer .. kerja mencurah-curah .. outstation pon banyak juga.. coming outstation pon banyak juga.. next week ke kl lagi untuk IIF Fashion Show di JW Marriot KL ..untuk bekerja k bukan untuk berfesyen.. huhuhu.. sian eryssa .. tapi maybe aku bawa ke kl jugak kot .. koz papa pon kene pegi gak utk function ni .. sapa nak jaga eryssa kat kl .. angkat tangan !! .. huhuhuh.. coming end disember lak aku kene ke Phuket-Hatyai untuk program Bengkel/Dialog Segitiga Emas Kajian Dadah Malaysia-Thailand.. lama juga .. ingat nak bawak eryssa gi skali .. tp papa tak kasik le eryssa koz jauh.. guna jalan darat lk tu ..papa lak bz ngan keje2 kat ofis.. sian eryssa .. but mummy promise u to buy u something k .. mummy gi kerja utk eryssa jugak kan .. tp susah gak le tak sekerap dulu eryssa breasfeeding.. dah asik kene tinggal .. mummy try cari da solutions k .. warghh .. takat ni ikut takwim rasmi .. sampai februari ada banyak event juga .. termasuk seminar pemikiran islam kat melaka ...

bila la nak baca buku utk ptk ni .. tahun ni ptk different format .. hmm ..masak le aku .. bila ler time nak baca buku ni .. frenss ada tips tak ..??

banyak plak citernyer.. actually ezral takde time ni .. tgh tunggu dia la ni .. nak fetch dia kat kubang gajah .. hopefully flight tak delay malam ni .. eryssa lak tgh tidur dengan lenanya .. ok la .. ezral dah sms kata dah touch down .. so prepare to pick him ... til then guys ..

Thursday, November 5, 2009

Hari-hari bersama Eryssa

Posted by Mrs. Ezral

Assalammualaikum semua.. dah lama rasanya tak update blog ni.. maklumla.. baru mula bekerja.. baru nak sesuaikan semula kepada kerja-kerja yang dulu.. my busy life wit my cutie eryssa n my beloved hubby Ezral ..

Pagi tadi.. selepas hantar eryssa ke skolah (taska addyn kat taman kechor) sambil dalam hati berdoa supaya Allah sentiasa melindungi Eryssa di bawah jagaan mama-mama di taska. Alhamdulillah.. stakat ni aku amat berpuas hati ngan taska tu coz boleh take care of eryssa sepanjang aku bekerja. tambah2 lagi tak kesah pon walau tengahari waktu lunch aku gi lawat eryssa n hantar susu.. tapi biasala .. taska tak beri tumpuan sepenuhnya pada anak kita.. koz ramai .. tp bg aku n ezral at least maybe eryssa boleh belajar berdikari n biasa dengan rakan-rakan yang ramai .. at least aku masih beruntung.. ada sesetengah pengasuh n taska tu.. tak kasik langsung lagi kita lawat n kasik susu badan kat anak kita pun.. hairan aku ngan taska2 tue.. apa salahnyer koz anak kita masih kecil n minum susu badan .. syukur Alhamdulillah aku masih boleh buat semua .. Siapa tak sayang anak oi.. tambah2 lagi macam kami yang baru nak dapat anak ..

Semasa aku drive nak ke senamrobik n poco2 (aktiviti unimap setiap minggu di kampus kubang gajah), aku terfikir sejenak ... sian eryssa coz aku kene tinggalkan dia esok sampai ahad koz outstation ke penang ..dah baper kali kene tinggal.. n sian kat papa jugak koz kene jaga eryssa walaupun papa amat lah sibuk dengan tugas2 kerja nya ... tp aku tahu.. eryssa adalah anak yang tabah dan papa adalah suami dan daddy yang amat bertanggungjawab .. sebelum ni pon aku slalu outstation juga.. dah kerja .. periuk nasi kita.. ezral slalu pesan kat aku.. jangan jadikan anak sebagai alasan dalam pekerjaan kita .. yes .. he is right .. lainlah if anak kita sakit teruk..n aku plak anggap kehadiran eryssa tak menyusahkan aku langsung dalam kerja2 aku.. if aku outstation.. papa leh jaga .. if dua2 outstation ke tempat yang sama.. kami bawak jer sama.. if ada event pon kami bawak juga.. tak rasa susah pon.. tengahari waktu lunch aku pam susu siap2 n gi kasik kat taska n spend a bit time wit eryssa .. tak rasa susah pon aku rasa walau terpaksa terkejar ke sana sini.. pagi2 kene bangun awal.. slalu 4.30 pagi la.. rasa cam ok jer .. waktu aku n ezral rasa full jer .. Alhamdulillah.. eryssa pon so far so good.. nak hilang kan rasa rindu aku slalu video call ngan eryssa .. at least eryssa tak buat hal n aku slalu berpesan ngan eryssa supaya take care of herself n jangan nangis2 tinggal ngan papa.. Alhamdulillah .. she is a good girl.. i love u so much sayang .. i want u to know sayang .. we love u so much .. n we care about u k .. nanti ada duit lebih mummy beli buku n toys k .. be a good girl sayang ..

Tuesday, November 3, 2009

ErYssA yg pAndAI mAIn tOys N bErsEmbAng...

Posted by Mr. Ezral

video

Thursday, October 29, 2009

Eryssa Oh... Eryssa...

Posted by Mr. Ezral

Hari ni Eryssa stay bersama aku. Mummy kena gi KL ada kerja kena buat di sana. Pagi tadi masa aku tgh sibuk membasuh botol di dapur, tiba-tiba terdengar Eryssa menangis.. Kuat pulak tue... Kalut la aku pergi tgk dia... Eryssa asyik dok tonyoh muka dia sambil mengerang... Aku pon pegang tangan dia dan warghhhhh.... Dah bercalar muka dia...!!! Maybe dia garu kot muka dia... Aku pon terus terbayang muka mummy yang sure risau punya kalau aku cerita kat dia nih.... Harap2 la calar ni cepat sembuh...

Tuesday, October 20, 2009

Hari-hari yang ceria bahagia dengan kehadiran Eryssa






Assalammualaikum All.. lama betul tak update blog ni.. mr hubby je yang sempat upload latest pics of eryssa.. me.. maklumla..dah lama tak masuk ofis .. skali masuk banyak benda yang nak disetelkan.. dan tak dinafikan lagi dengan kehadiran eryssa.. masa kami berdua sentiasa penuh je.. nak termenung pon tak sempat.. huhuhuu.. seronok rasanya ada anak ni..Syukur Alhamdulillah ..

Eryssa kami antar ke nursery Taska Addyn di Taman Kechor.. kami gelar taska ni pada eryssa as Sekolah.. nampak dia nak gi belajor sket .. huhuhuu .. hari ni dah genap Eryssa 2 bulan 2 minggu ... skejab sungguh rasanya berlalu ...Eryssa dah pandai agah n gelak.. dah cerdik.. kenal orang tau .. dah pandai merajuk.. huhuhuhu.. buah hati papa n mummy dia ni ... if dua-dua gi outstation kami kene bawak eryssa sama .. so far tak mengganggu kerja ..pandai-pandai le curi masa.. if salah sorang outstation.. sorang2 le kene jaga eryssa..huhuhuhu.. Alhamdulillah.. papa eryssa dah terror dah.. cuma papa takde susu badan jer .. hahahha.. macam esok pon aku kene gi penang..walaupun balik hari .. sampai mesti awal pagi koz function tu habis 11.00 lebih .. takpe .. yang penting aku sempat simpan susu untuk eryssa..Eryssa be a good girl k..jangan kasik mummy n papa susah hati plak.. takat harini if guna penimbang biasa .. berat eryssa dah 5.6 kg.. hmm tembam gak anak mummy ni .. huuhuhuhu..

Tahniah pada kak su, juli n rose for da baby boy.. banyak geng2 eryssa ni nanti boy la .. harap2 eryssa jangan jadi boyish k.. jadi sopan girl .. huhuhuhuhu...

Wednesday, October 7, 2009

Eryssa first event...

Posted by Mrs. Ezral

Macam biasa malam tadi aku n ezral ada kerja di event Aidilfitri@UniMAP.. Kami memang Jawatankuasa sejak tahun2 yang lepas lagi.. So.. kami bawak eryssa sekali ke majlis tersebut.. lepas menyusu pukul 6 memang aku dah pakaikan baju kurung raya dia .. Eryssa siap dapat tgk konsert Yuna live lagi.. Yuna performed very well..

Alhamdulillah .. Eryssa pon tak meragam .. masa awal2 datang siap bukak mata tgk orang keliling.. tapi lepas minum susu kul 10.00 aku tidurkan dia .. sebab kesian mata dah ngantuk .. huhuhuhuhuhu.. sampai rumah dalam kul 12 lebih ... ALhamdulillah.. balik tukarkan baju tidur n Eryssa terus tidur dengan nyenyak sampai pagi tadi masa aku hantar gi nursery .. maybe penat stay up malam tadi ... Mummy n papa love u so much eryssa ... muahhhh !

Monday, October 5, 2009

Eryssa with her new playground... Tapi dia tidooo jerrrr...

Posted by Mr. Ezral

Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google

Majlis Berendoi Eryssa Nur Iman

POsted by Mr. Ezral

Layan gambar dulu... Bab2 nak bercerita nie, nanti is akan update...

Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google
Sites@Google