Wednesday, February 4, 2009

Maxis vs Celcom

Posted by: Ezral

Aku ni dah lama nak migrate dari Maxis ke Celcom. Tapi ntah pasaipa la pon tak tau, maxis asyik reject aku punya application. Dah puas aku komplen kat maxis, tiap kali celcom apply jer nak tukar port, sure kena reject. Macam2 alasan depa bagi, sub-line tak betul laa, no. ic salah laa.. dll... penat dah aku dok tepon maxis customer service.. Masuk hari nie dah 7 kali kena reject... hishhhh geram sungguh.. tapi takpa, aku akan tetap akan tukar ke Celcom. Sebab apa???

Sebabnya;

1. Kat Kuala Perlis ni, Celcom ada 3G (HSDPA lagi tauuuu..). Maxis tak ada.
2. Signal Celcom lagik kuat kat Kuala Perlis nie. Maxis tak ada.
3. Celcom ada broadband daily (RM8). Maxis tak ada.
4. Broadband celcom murah. Maxis tak ada.
5. Aku dah try guna broadband daily celcom masa kat Melaka. nak tgk bukti. Ada kat bawah nie... Bayangkan betapa lajunya speed yang aku dapat. Maxis tak ada.



6. Nanti bila isterI tercinta dah bersalin dan manalah tau aku outstation. Bila aku rindu kat anak aku kang (hehehhehe..), leh ber 3G walaupon kat Kuala Perlis. Maxis tak ada.
7. Aku ngan is pakai phone E71. So rugilah kalau aku tak fully utilize features yang ada kat dalam phone tue. Pakai maxis skrg nie kami tak leh fully utilize semua features tue.... contohnya video call, walaupon aku ambik pakej free video call ngan sub-line... tapi tak leh guna sbb apa? sbb maxis tak ada 3G kat Kuala Perlis nie...
8. Last sekali, aku ada 1 SEBAB kuat yang tak dapat di paparkan kat sini kerana...... (biarlah rahsia)

2 comments:

azam rashid said...

aku sokong sebab no 8 waakakkaaka

ezral said...

azam rashid--> Hahaha,... macam kita baru lepas bincang ja tadi kat warung... hahahahaa