Monday, February 2, 2009

ThE BeaUty oF PrEgnancy



Uweeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkkkk .... uweekk .... hmmm ... aku hadapi loya dan muntah-muntah yang teruk sabtu dan ahad yang lalu ... aku jadi flate giler ... My Hubby bagi semangat kat aku n kata .. "itulah indahnyer mengandung ni ... dapat rasa loya-loya n muntah camnie ..." ... hahahaha ... ada betul juger tue ... tapi yang pasti maybe sebab aku salah makan .. sebab sebelum ni aku tak kene morning sickness teruk macam ni ...

KRONOLOGI :
SABTU - tengahari aku gi makan kfc .. yum yum .. siap ngan cheezy wedges (kentang) di pekan Kuala Perlis... Jangan main-main pekan KP dah ada KFC tau ..

petang plak aku nak makan goreng pisang (sebab teringin sangat n mintak my hubby belikan ...) .. lepas makan terus aku muntah .. UWEEEKKK ... n loya2 sampai ke malam ... warghhhh ... aku terlantar jer kat atas tilam angin yang memang my hubby dah bentangkan depan TV ... langsung aku tak dapat siapkan keje2 aku yang belambak2 tu ...

AHAD - pagi aku rasa ok lg .... makan nasi lemak ... tgh... aku takde selera nak makan dah balik .. aku rasa loya jer .. n minta my hubby belikan buah anggur .. my hubby belikan laksa .. aku tak lalu sentuh pun .. aku makan buah jer ... lepas tu aku terus muntah balik ... UWEEEKKKK ... hmm... petang .. aku masih loya lagi .. sebab aku tak mau perut aku ni kosong ... so aku ajak le my hubby gi tepi pantai .. n makan mee jawa (kuah dia ada asas kentang) .. aku lalu makan sampai habis kuah mee jawa tue .. tp bila aku sampai rumah ... aku muntah balik ... UWEEEEKKKKK ... hmmmm ... sampai le ke malam ...

setelah kami buat analisa .. rupa-rupanya .. aku dah makan makanan berangin yang terus menambahkan keloyaan aku ... baru aku tau .. tak leh makan pisangg .. kentang ... dan etc etc .. hmmm ... lepas ni aku kene berhat-hati le nak makan apa ... That's the beauty of pregnancy ... ahaks ...

p/s : tak sabar nak jumpa doc nak minta ubat tahan muntah yang dah habis ....

2 comments:

wanie kkf said...

k.is...
congrate2..dh pregnant ek..
em sweet nye..take care k..
jgn keje truk2..

fizashar said...

salam is...

congrats...
i know how u feel.. been there myself...
agreed that those are the beauty of being pregnant wpun ms melaluinye tu rs seksa pun ada..heheheh
muntah everytime lps mkn, xleh bgn sampai berminggu2, almost dehydrate la...the 1st 4 months tu berat mmg turun.. hehehehe
anyway... take a very good care of yrself...

-fizaAnseri12-