Monday, August 10, 2009

Eryssa Warded

Posted by Mr. Ezral

Assalamualaikum semua,

Semalam, kami ke INS Specialist ALor Setar unutk routine check baby and mummy. Eryssa disahkan kuning 12.1. Warghhhhhh... Doktor suruh warded sbb kena letak bawah lampu for about two days. Sian tgk eryssa, kena tutup mata ngan kapas. Mummy and Papa doakan Eryssa cepat sembuh yer... Amin

Sites@Google

6 comments:

hakuko said...

Is...make sure u breastfeed ur baby tau byk2..every 2 hours kejut dia kalaupun dia tidoq..that is the only way nak turunkan kuning.

YANA said...

yea.. setuju dengan cadangan itu. i've experienced it!

Anonymous said...

skrg mmg common baby kena kuning..my experience, si fahim dulu pun sama..kena warded, masa tu bacaan 14.7..normally reading 14 ke atas baru warded. his doc said one of the reason kurang susu/air dlm bdn dia.xleh urinate nk buang kuning tu.. maklumla 1st baby, susu x kuar sgt,x bg formula coz hajat nk breastfeed exclusively... 3rd day tu tgk dia mcm dh kering, asyik melalak,haus n lapar, x smpai hati terpaksa bg jgk formula,tp x ckup air jgk that's why 5th day kena warded.. huhu.. alhamdulillah skrg fully breastfeed..

fizasharAnseri12

Connie said...

moga cpt baik yea...

Anonymous said...

sahabat...InsyaAllah ur baby sembuh tu...make sure bg dia susu ikut time..if free just take jelly alovera letakatasdahi smasa dia tado..Anyway Congrate Both Of U...from Stopa & Azian

mummy eryssa said...

thanks sahabat2 sekalian..alhamdulillah..harini sb eryssa dh turun ke 10.8.. Esok maybe dh boleh balik.. insyaAllah akan terus berusaha dengan breastfeed.. Stakat ni memg hantar susu ibu ke nursery utk eryssa minum.. Thanks for all da petua...