Thursday, November 5, 2009

Hari-hari bersama Eryssa

Posted by Mrs. Ezral

Assalammualaikum semua.. dah lama rasanya tak update blog ni.. maklumla.. baru mula bekerja.. baru nak sesuaikan semula kepada kerja-kerja yang dulu.. my busy life wit my cutie eryssa n my beloved hubby Ezral ..

Pagi tadi.. selepas hantar eryssa ke skolah (taska addyn kat taman kechor) sambil dalam hati berdoa supaya Allah sentiasa melindungi Eryssa di bawah jagaan mama-mama di taska. Alhamdulillah.. stakat ni aku amat berpuas hati ngan taska tu coz boleh take care of eryssa sepanjang aku bekerja. tambah2 lagi tak kesah pon walau tengahari waktu lunch aku gi lawat eryssa n hantar susu.. tapi biasala .. taska tak beri tumpuan sepenuhnya pada anak kita.. koz ramai .. tp bg aku n ezral at least maybe eryssa boleh belajar berdikari n biasa dengan rakan-rakan yang ramai .. at least aku masih beruntung.. ada sesetengah pengasuh n taska tu.. tak kasik langsung lagi kita lawat n kasik susu badan kat anak kita pun.. hairan aku ngan taska2 tue.. apa salahnyer koz anak kita masih kecil n minum susu badan .. syukur Alhamdulillah aku masih boleh buat semua .. Siapa tak sayang anak oi.. tambah2 lagi macam kami yang baru nak dapat anak ..

Semasa aku drive nak ke senamrobik n poco2 (aktiviti unimap setiap minggu di kampus kubang gajah), aku terfikir sejenak ... sian eryssa coz aku kene tinggalkan dia esok sampai ahad koz outstation ke penang ..dah baper kali kene tinggal.. n sian kat papa jugak koz kene jaga eryssa walaupun papa amat lah sibuk dengan tugas2 kerja nya ... tp aku tahu.. eryssa adalah anak yang tabah dan papa adalah suami dan daddy yang amat bertanggungjawab .. sebelum ni pon aku slalu outstation juga.. dah kerja .. periuk nasi kita.. ezral slalu pesan kat aku.. jangan jadikan anak sebagai alasan dalam pekerjaan kita .. yes .. he is right .. lainlah if anak kita sakit teruk..n aku plak anggap kehadiran eryssa tak menyusahkan aku langsung dalam kerja2 aku.. if aku outstation.. papa leh jaga .. if dua2 outstation ke tempat yang sama.. kami bawak jer sama.. if ada event pon kami bawak juga.. tak rasa susah pon.. tengahari waktu lunch aku pam susu siap2 n gi kasik kat taska n spend a bit time wit eryssa .. tak rasa susah pon aku rasa walau terpaksa terkejar ke sana sini.. pagi2 kene bangun awal.. slalu 4.30 pagi la.. rasa cam ok jer .. waktu aku n ezral rasa full jer .. Alhamdulillah.. eryssa pon so far so good.. nak hilang kan rasa rindu aku slalu video call ngan eryssa .. at least eryssa tak buat hal n aku slalu berpesan ngan eryssa supaya take care of herself n jangan nangis2 tinggal ngan papa.. Alhamdulillah .. she is a good girl.. i love u so much sayang .. i want u to know sayang .. we love u so much .. n we care about u k .. nanti ada duit lebih mummy beli buku n toys k .. be a good girl sayang ..

2 comments:

Hani said...

hehe..suka baca entry nie..penuh dgn rasa kasih sayang..:D

InsyaAllah, eryssa akan jadik seorang anak yg cerdik, tabah n kuat semangat mcm mummy n daddy dia...

Nanti nak main2 lagik la ngan eryssa...sebab eryssa sangat cuteee..hehhehehe...

aJA said...

eryssa ni gud gurl la kak is.hihiihihi...seb baik la skul eryssa ni tak kesah parents dtg mlwt kan..aiman skrg pon dah tak duk umah bbsit yg berlagak tu.kami dah anta kt tmpt lain dkt ngan ofis.alhamdulillah, makcik ni tsangat la baiknyer.hope aiman hepi n leh jg diri.